Stoofvlees

Vlaams stoofvlees

Lekker met rundvlees maar ook met varken, varkenswangetjes eigenlijk. De frietjes zijn lekker als je deze lekker kan dippen in Belgische mayo. En vergeet natuurlijk het Belgische bier niet. Veel kookplezier en ik hoop dat je lekker gaat smullen van dit gerecht.

Antwerpen is daadwerkelijk een bourgondisch paradijs.

In de stad van Antwerpen zijn er veel verschillende keukens te vinden waar je heel lekker kunt eten. Maar naast veel restaurants zijn er ook natuurlijk de befaamde lokale friettenten. Als je de Vlaamse stoofvlees mengt samen met de Belgische frieten, heb je de perfecte overheerlijke combinatie.

stoofvlees

Voorbereiding

Verwarm de oven van tevoren op 160 graden. Pel de uien en knoflook. Snij het vlees, maar doe dit niet in al te kleine blokjes. Vervolgens bestrooi je deze met zout en peper. Haal het vlees lichtjes door de bloem.

Bereidingswijze

Verhit boter in een pan en bak vervolgens het vlees aan. Voeg de knoflook en uien toe, bak deze voor circa 2 minuten. Vervolgens voeg je de tijm, laurier, kruidnagels, nootmuskaat en bouillonblokje toe en blus deze af met bier. Laat het gerecht circa 2,5 uur zachtjes stoven in de oven van 160 graden.

Snij de aardappelen tot dikke frietjes en bak deze voor circa 5 minuten op 160 graden. Bak ze pas af als het vlees gaar is op 180 graden totdat deze goudbruin zijn.

Het gerecht wordt geserveerd samen met de frieten.

Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappels
  • 0,5 theelepel nootmuskaat geraspt
  • 3 kruidnagels
  • 1 runderbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 flesje trappisten dubbele bier
  • 30 g boter
  • bloem
  • 800 g runde poulet
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • Spaanse stoofvlees
  • Heerlijke recept met veel smaak en dat lekker pittig is. Mocht je minder tegen pittig eten kunnen dan kan je een halve eetlepel gebruiken van het paprikapoeder.

Bereidingswijze

Na 30 minuten laat je het vlees op temperatuur komen. Vervolgens braad je deze dan totdat het mooier bruin wordt. Verwarm een braadpan en verhit hierin de olijfolie. Vervolgens bak je hierin het vlees snel en rondom bruin. De riblappen schep je daarna uit de pan op een bord. Nu fruit je de knoflook en de uien in de pan in het braadvet. Voeg hier de tomatenblokjes bij gemengd met sap, paprikapoeder, bouillon, wijn en paprika toe en breng deze vervolgens aan de kook. Zet nu het vuur laag en leg de riblappen terug in de pan. Vervolgens voeg je het laurierblad en de kruidnagels toe. Leg de deksel op de pan, stoof het gerecht voor 2 uur lang op een heel laag vuur totdat het gaar wordt. Schep de ingrediënten af en toe om. Garneer koriander in het gerecht.

Dit gerecht is lekker met knapperig brood. Bijvoorbeeld stokbrood of Spaanse puntjes.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 eetlepel koriander, lekker fijngehakt
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 200 ml runderbouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 1 eetlepel Spaanse hete paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 g
  • 4 teentjes knoflook, zorg ervoor dat je deze perst
  • 1 kg riblappen
  • 4 eetlepels olijfolie

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Andere recepten

Adverteerders